Schoonmaakwerkzaamheden

Vooral in de branche waarin schotgroep services werkzaam is kom je geregeld stops tegen. Dit betekent dat de fabriek of locatie stil ligt en er geen productie gedraaid wordt, en de locatie een grote onderhoudsbeurt krijgt.

Ook tijdens deze weken moeten er schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd, het werken tijdens stops is hard werken, maar dat maakt het niet minder leuk. Je maakt tijdens stops diverse objecten en ruimten wellicht meerdere keren per dag schoon, dit omdat de vervuiling tijdens deze periode ook veel hoger is.

Tijdens de stops verzorg je ook meerdere malen per dag dat het wc-papier, torkrollen, handzeep en douchezeep worden aangevuld zodat er niemand, op welk moment van de dag dan ook, zonder zit. Ook doe je dit als het niet geheel leeg is, zo voorkom je het probleem dat je precies niet aanwezig bent als het wel op is en er alsnog iemand zonder zit.

Wanneer je zorg draagt voor het legen van de prullenbakken en containers is het handig de zakken niet te legen wanneer deze helemaal vol zitten, ze zijn dan enorm zwaar en dat is 1 niet handig maar 2 ook niet goed voor je gezondheid. Controleer dan ook meerdere malen per dag de prullenbakken of containers zodat je tijdig de zakken kunt vervangen.

Tijdens stops worden ook andere regels gehanteerd dit om het werk zo snel en prettig mogelijk uit te kunnen voeren. Het natmaken van je doekje is bijvoorbeeld tijdens het reguliere schoonmaakwerk niet toegestaan terwijl dit tijdens stops wel mag.

Tijdens stops draag je gemakkelijke werkkleding, dit bestaat dan vaak uit een polo en een werkbroek. Zodat je je snel, gemakkelijk en zonder problemen kunt voortbewegen.

Wil je meer informatie over het werken tijdens stops? Neem dan contact op met één van onze collega’s via 078-6777021

You Might Also Like