Het Kampioenschap van feyenoord

Na 18 jaar wachten is het dan eindelijk zover. Feyenoord gaat kampioen worden van Nederland. Morgen nemen zij het op tegen het kleine broertje Excelsior. Stadsgenoot en familielid. De zoon van Erik Gudde is de Directeur van Excelsior. Ferry de Haan (oud voetballer van Feyenoord) is de Technisch directeur van Excelsior. En verder staat de 3e keeper van Feyenoord: Hahn, onder de lat bij excelsior. En los van al deze aspecten is Rotterdam super druk en zijn er duizenden supporters om het stadion heen en hebben we allemaal het gevoel dat Excelsior geen roet in het eten zal gooien. Feyenoord wordt hoe dan ook morgen kampioen. En daar ben ik blij meer. Super blij.

Ik kan me de tijden herinneren van Ulrich van Gobbel, Henk Fraser, John de Wolf etc. etc. Dat waren nog eens tijden. Ze weden kampioen in 1993. Ook in 1999 was het raak. Onder Beenhakker. Leo kwam weer eens “thuis”en maakte Feyenoord kampioen. Dat was in de tuin van “El Jardinero”Julio Ricardo Cruz. Geniale voetballer, met ook voor de goal. Zijn teamgenoten spreken vol respect over Cruz. Ze vonden hem allemaal geniaal, maar vonden ook dat hij nog wel eens niet thuis gaf. Ach, dat heb je nu eenmaal met Zuid Amerikanen gaf Beenhakker aan.

Terug komende op het huidige Kampioenschap. Na 18 jaar is het dan eindelijk zo ver. Feyenoord wordt kampioen. Als de wedstrijd gewonnen wordt, wordt de schaal uitgereikt in het stadion der stadions: De Volle Rotterdams kuip. Waar ik erg benieuwd naar ben is of de mensen nadat de schaal is uitgereikt, niet toch direct beslist om naar de coolsingel te gaan. Wat wordt dat een prachtig gezicht zeg. En an nog de huldiging. De maandag daarop. Op de Coolsingel. Dat wordt prachtig! Klint allemaal wel leuk dit, maar er moet nog wel even gewonnen worden tegen Excelsior. We hopen allemaal dat er een snelle goal valt, want na de snelle goal is het als t ware direct gedaan! Dan is Feyenoord kampioen. Dan komt inze droom eindelijk eer eens uit!

You Might Also Like