Besparen met isolatie

De Nederlandse woningeigenaren zijn vaak het grootste deel van het inkomen kwijt aan de vaste lasten. Om te kunnen besparen kunt u uiteraard de vaste lasten zoals uw verzekeringskosten, uw abonnementen en dergelijke zaken vergelijken. Maar er is ook een mogelijkheid om flink te besparen op uw energierekening door middel van het na- isoleren van uw woning.

Uw woning bestaat uit verschillende onderdelen en eigenlijk is ieder onderdeel te isoleren. Het dak, de vloer en de muren het zijn allemaal onderdelen van uw woning welke prima geïsoleerd kunnen worden. De investering die u doet in uw woning met het isoleren heeft u binnen een zeer korte tijd terugverdiend, de terugverdientijd ligt namelijk bij de meeste isolatiemaatregelen tussen de 3 en 5 jaar.

Wat scheelt het u per jaar ? U kunt door middel van het isoleren van uw woning denken aan een besparing van honderden euro’s per jaar. Isoleert u de vloer, de muren en het dak dan is uiteraard de besparing hoger dan dat u alleen uw muren laat isoleren. De gemiddelde besparing van iedere maatregel ligt tussen de €300 en €600 per jaar. Tel uw winst maar op.

In Nederland zijn er verschillende gespecialiseerde isolatiebedrijven die u een passende aanbieding kan doen. Houd er rekening mee dat hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe hoger uw besparing is. Het is dus noodzakelijk dat u kiest voor een passend product met de hoogste isolatiewaarden. Twijfelt u over welk product het beste bij uw situatie, probleem en woning past adviseren wij u een gespecialiseerd isolatiebedrijf uit te nodigen voor een vrijblijvend gesprek bij Schotgroepisolatie.nl.

Besparen op uw energierekening heeft dan wellicht een investering nodig maar de uiteindelijke besparing is de investering meer dan waard. Tevens is het in sommige gevallen mogelijk subsidie te ontvangen van de overheid voor het isoleren van uw woning.